Ieder Mens Is Kunst©

zwaarte kraai op mos

Ieder Mens Is Kunst  In samenwerking met Veerkracht Centrale

Ervaringsdeskundigen waarvan sommigen kunstenaars zijn gaan kunstproject ‘Ieder Mens Is Kunst’ als onderdeel van I-m-perfekt realiseren.


Het wordt een kunstproject die de zintuigen zal openen, en mensen anders laat denken over mogelijkheden en beperkingen. ‘De mens’ is straks kunst. Ervaringsdeskundigen, en iedereen die hierin geïnteresseerd is ook als die niks met kunst te maken heeft. Jij hoeft geen kunstenaar te zijn, jij bent al kunst.


Ervaringsdeskundigen en ervaringsdeskundige kunstenaars kunnen ons de wereld anders laten ervaren, juist als zij zelf een andere zintuiglijke waarneming hebben. Acteurs, schilders, schrijvers, regisseurs, keramisten, grafici, beeldhouwers… Op allerlei manieren kan kunst ons kennis laten maken met een wereld die we uit onszelf niet kunnen leren kennen. Sensorische, fysieke en psychische beperkingen leveren veel ervaringen op die andere mensen de ogen kan openen. Maar denk hier niet alleen aan kunstenaars. Iedere ervaringsdeskundige maakt van haar/zijn leven een kunst. Dat willen wij graag laten zien, ervaren, voelen, horen en hoe dan ook samen beleven.